InformációkÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Információk

Különböző innovatív termékmegoldások a sprinklerszegmensben


FSC-25U Flexibilis sprinklercsatlakozás

Minimax FSC-25U Flexibilis sprinklercsatlakozás

A hastingsi K+F telephelyünkön fejlesztett új FSC-25U flexibilis sprinklercső szemben a hagyományos fix csőkötésekkel egy gyorsabb és egyszerűbb szerelést biztosít az álmennyezeti terekben a sprinkler rendszerek számára. Ezenkívűl e termék egy, a korábbiaknál jóval nagyobb „játékteret“ biztosít a precíz szerelés érdekében mind horizontális, mind vertikális irányba a kazettás álmennyezetek esetén. A cULus jóváhagyással rendelekező termék tartalmaz egy robosztus, gyárilag előszerelt rögzítő egységet, amely minden egyéb kiegészítő nélkül azonnal szerelésre alkalmas. Az innovatív „gallérformájú“ középtartó rész pozícionálja és rögzíti a sprinklert a raszteres mennyezetben a kívánt helyen és egyúttal nagymértékű vertikális beállítási lehetőséget is biztosít, így mind a hagyományos, mind a félig sülyesztett, mind a rejtett sprinklerek szereléséhez megfelelő. Az FSC-25U termékcsomag egy PN14 baros nemesacél flexibilis csövet tartalmaz.
Ezen érdekfeszítő termékújdonságunk szerelésének bemutatásához készítettünk egy 3D-s animációt.Új „elektromos áram nélkül“ nikkelezett sprinklerfejek a korrózióval szembeni még magasabb szintű védelem miatt

Minimax elektromos áram nélkül nikkelezett sprinklerfejek

A Hastingsben fejlesztett új felületkezelési eljárás tökéletes megoldás az erősen korrozív környezetbe telepítendő sprinkler rendszerek kialakításához, mint például uszodák, hajók és olyan ipari területek esetén, ahol fröccsenő víz jelenlétére lehet számítani. Más felületkezelési eljárásokkal összehasonlítva az „elektromos áram nélküli“ nikkelezés nagyobb ellenállást mutat a karcolásokkal, a lepattogzásokkal és a repedésekkel szemben.

Először a piacon a Viking nyolc kedvelt, az iparban alkalmazott sprinklerfejet kínál ezen új felületkezelési eljárassal. Emelett az „elektromos áram nélküli“ nikkelezéssel készült fejek (cULus jóváhagyással) nem csak a korrózióval szemben ellenállóbbak, hanem esztétikai szempontból is tetszetősebbek. Ebből adódóan jelentős szerephez juthatnak ezen fejek azokban a projektekben is ahol kevésbé fontos a korrózió-tűrőképesség, viszont sokkal nagyobb jelentőséggel bír a sprinkler külső megjelenése.

Minimax csoport

A Minimax 110 éve vezető név a tűzvédelemben. 2011-ben a Minimax Viking Csoport 1 milliárd Euro forgalmat ért el, valamint megközelítőleg 6.600 alkalmazottat foglalkoztatott világszerte. A Bad Oldesloe-i székhelyű vállalatcsoport Európa egyik legmodernebb saját kutatóközpontjával rendelkezik. A gépjármű iparban, az erőművekben, a logisztikai központokban, az irodákban, a kiállítótermekben, a szerver helyiségekben vagy a hajókon - vagy bárhol ahol tűzveszély fenyeget, a Minimax egyedi megoldásai védik az embereket, az értékeket és a környezetet.